finca rustica

Hoe koopt u veilig een finca rustica in Spanje?

Het kopen van een finca rustica – letterlijk rustieke landgoed – maakt het mogelijk om te genieten van het platteland in Spanje. Lees meer “Hoe koopt u veilig een finca rustica in Spanje?”

Vergelijkbare berichten

Vakantieverhuur in Palma de Mallorca aan banden gelegd

Vanaf juli mogen huiseigenaren in Palma, op het Balearische eiland Mallorca, hun appartementen niet meer verhuren aan toeristen. Dat meldt El País afgelopen week.

Lees meer “Vakantieverhuur in Palma de Mallorca aan banden gelegd”

Vergelijkbare berichten

De verschillen tussen het Catastro en het Registro de la propiedad

Het catastro en het registro de la propiedad geven in Spanje het juridische eigendom weer van het onroerend goed. Waar in Nederland of België er slechts één kadaster is, zijn dat er in Spanje twee. Lees meer “De verschillen tussen het Catastro en het Registro de la propiedad”

Vergelijkbare berichten

Waarvoor dient de cédula de habitabilidad precies?

Als u een onroerend goed koopt in Spanje waarin u direct wilt gaan wonen heeft u een cédula de habitabilidad nodig. Lees meer “Waarvoor dient de cédula de habitabilidad precies?”

Vergelijkbare berichten

De notaris bij het kopen van een Spaanse woning

Een notaris in Spanje heeft bij het kopen van een woning een andere rol dan een notaris in Nederland of België. Een notaris in Spanje, is net als in Nederland en België, een onafhankelijke functionaris die bevoegd is om authentieke documenten op te maken. Lees meer “De notaris bij het kopen van een Spaanse woning”

Vergelijkbare berichten

Kosten voor koper onroerend goed in Spanje

Bij het kopen van een woning in Spanje krijgt de koper te maken met verschillende kosten. Deze kosten koper zijn voor buitenlanders vaak onbekend. Lees meer “Kosten voor koper onroerend goed in Spanje”

Vergelijkbare berichten

NIE aanvragen in Spanje

Een NIE nummer heeft u nodig als u in Spanje wilt gaan wonen of een bepaalde handeling wilt uitvoeren waarvoor u belasting moet betalen (zoals het kopen van een woning of het opstarten van een onderneming). Afhankelijk van de duur van u verblijf dient u een keuze te maken tussen de tijdelijke NIE, genaamde de NIE temporal, of een NIE voor langere tijd, genaamde de NIE permanente.

Lees meer “NIE aanvragen in Spanje”

Vergelijkbare berichten