Onroerend Goed

Bij het kopen of verkopen van onroerend goed in Spanje krijgt u te maken met Spaans vastgoedrecht. Deze wetgeving is op bepaalde punten vergelijkbaar met de wetgeving in Nederland of België maar heeft ook een aantal grote verschillen. Het is dan ook te adviseren dat u zich laat begeleiden bij de aan- of verkoop van onroerend goed.

Het kopen van onroerend goed in Spanje

Wanneer u van plant bent om te investeren in onroerend goed in Spanje is belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat u als koper hierin minder bescherming heeft dan dat u mogelijk verwacht. Een deskundige vastgoedrecht advocaat in het Spaanse recht kan zorgen voor een veilige aankoop. Deze kan u vaak ook helpen met de praktische en fiscale consequenties van de aankoop. Lees hier meer over het kopen van een woning in Spanje

Nederlandstalige advocaten van MAB Advocaten

MAB advocaten is gespecialiseerd in het begeleiden bij de aankoop van onroerend goed in Spanje. Onze advocaten hebben al jaren ervaring met het helpen van klanten uit voornamelijk Nederland en België. Zo zijn wij goed bekend met de wensen en benodigdheden van klanten uit deze landen, en bieden een hoogstaande service waarbij u als klant goed wordt geïnformeerd omtrent de mogelijkheden en de werkzaamheden.

Bij ons kunt u de aankoopbegeleiding ontvangen vanaf het moment waarop u de beslissing neemt om te investeren in onroerend goed in Spanje. Wij begeleiden u vervolgens tot na de aankooptransactie. Onze advocaten houden daarbij rekening met het feit dat u mogelijk een taalbarrière heeft en nog niet in Spanje woont. Zo bieden wij ook ondersteuning bij een aantal praktische zaken die komen kijken bij het investeren in onroerend goed in Spanje, zoals de aanvraag van een NIE en het openen van een bankrekening.

Kiezen voor de aankoopbegeleiding van MAB advocaten

Tijdens het aankoopproces kunt u als klant ten alle tijden rekenen op een Nederlandstalige jurist of advocaat. Deze persoon begeleidt u gedurende het gehele proces en draagt zorgt voor een optimale communicatie waarbij u als klant voorop staat. Door u in het Nederlands te kunnen bijstaan zijn wij goed op de hoogte uw wensen en kunnen wij u goed informeren over uw rechten en plichten als koper. Verder helpen wij u voor het gehele traject begeleiden, dus ook met praktische zaken zoals het verkrijgen van de juiste documentatie (zoals bijvoorbeeld het NIE-document) en het openen van een Spaanse bankrekening. Een ander groot voordeel is dat wij onze aankoopbegeleiding kunnen aanbieden tegen een fixed fee. Wij kijken daarbij naar uw situatie en kunnen u daardoor een begroting leveren afleveren op basis van uw wensen en benodigdheden.

Onze vastgoed advocaten kunnen u helpen met bijna alle onroerend goed kwesties in Spanje, waaronder:

 • Kopen van een woning

 • Huren van een woning

 • Kopen van een stuk grond

 • Het aanvragen van een bouwvergunning voor het bouwen van een huis

 • Kopen van een bedrijfspand

 • Huren van een bedrijfsruimte

 • Aanvragen van vergunningen voor een hotel, restaurant of café

 • Bescherming van uw eigendomsrecht op woning

 • Starten van een procedure na verborgen gebreken bij uw woning

Kopen van een woning in Spanje

De aankoop van een onroerend goed in Spanje wordt geregeld middels een koopovereenkomst. Koopcontracten in Spanje zijn meestal standaardcontracten die onder juristen in Spanje worden gebruikt en algemeen bekend zijn. Bij het opstellen van koopcontract de aankoop van een woning in Spanje veel zorg moet worden besteed aan de details in het contract. Dit komt mede omdat er voor de koper in Spanje minder wettelijke bescherming is dan in Nederland of België. Het is dan ook belangrijk dat u een objectieve expert inschakelt met deskundigheid in onroerend goed in Spanje. MAB advocaten heeft deze deskundigheid door veel ervaring in de aankoopbegeleiding in Spanje. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kostenindicatie.

Bent u op zoek naar meer informatie over het kopen van een woning in Spanje. Lees dan ons artikel over: het kopen van een huis in Spanje

Vrijblijvend meer informatie

Vul het onderstaande contactformulier in voor meer informatie over onze werkzaamheden en de kosten in uw persoonlijke geval.

  * is verplicht